pokus
2

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec

cz  gb  de  fr 

MFDnes - "Studenti čtou a píší noviny"

Od pondělí 30. března začali někteří studenti naší školy dostávat zdarma deník MF Dnes. Po čtvrté se naše škola zapojila do tohoto projektu, který dvakrát ročně vyhlašuje deník MF Dnes.

V jarním kole 2009 jsou přihlášeny tyto třídy P2, L2 a L3. Potom někteří jednotliví studenti tříd P3, S4A, P4. V současné době je v celé republice přihlášeno 835 tříd z více než čtyř set škol. Po dobu šesti týdnů budou studenti každé ráno dostávat zdarma deník MF a budou moci sledovat, zda se jejich příspěvek na stránkách tisku neobjeví. A tak se naši studenti stanou novými autory a redaktory MF Dnes, protože vybrané příspěvky budou každý všední den otiskovány v celostátním sešitě i v regionálních přílohách. Polemizovat o nich budete moci všichni na serveru iDNES.cz. Ty práce, které se na stránky novin neprobojují, můžete najít v internetovém archivu, kde si je můžete přečíst. 

Po ukončení projektu všechny vydané příspěvky poskytneme redakci časopisu Zkrat, aby měli všichni naši studenti možnost se s nimi seznámit.

Těšíme se na všechny příspěvky. Protože je možné, že v některé třídě se skrývá novinářský talent, klidně se může nahlásit v kabinetě CJL II/8 nebo si přečíst informace o projektu ve vitríně na chodbě ve druhém patře mezi třídami II/9 a II/10 a svůj příspěvek poslat na e-mail blanka.holubcova@pslib.cz.

 

Blanka Holubcová 
koordinátor projektu

 

Zadání (témata) pro 1. kolo, pro 2. kolo

 

Další infromace naleznete přímona stránkách MF DNES: http://www.idnes.cz/studenti

Inspirace z minula

 

Příspěvky publikované v MF DNES:

 

JŠ, 5. 5. 09

(6.5.2009 Josef Šorm)
spolupracujici firmy

Různé

škola roku

Prohlížením stránek souhlasíte s používáním cookies pro analýzu návštěvnosti a poskytování dalších služeb.

případné technické problémy na těchto stránkách prosím sdělte na kz@pslib.cz