pokus
2

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec

cz  gb  de  fr 

Rekonstrukce slaboproudé laboratoře

 

V letošním roce byla provedena komplexní rekonstrukce slaboproudé laboratoře. Celá rekonstrukce byla realizována v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Finanční částka, která byla na rekonstrukci vynaložena, byla ve výši 1 593 600 korun.

 

Původní vybavení bylo z osmdesátých let minulého století. Při rekonstrukci byla změněna celá koncepce umístění jednotlivých pracovišť. Jak je dále vidět na jednotlivých snímcích, byly do středu laboratoře umístěny moderní laboratorní stoly, které jsou vybaveny zdroji pro komplexní laboratorní měření v oboru slaboproudé elektrotechniky a automatizace.

 

Dále byla laboratoř vybavena novými laboratorními přístroji – osciloskopy, generátory, spektrálním analyzátorem.

 

 

 

 

Součástí tohoto projektu bylo pořízení návrhového a simulačního software NT MULTISIM, pro řešení elektrických obvodů a zařízení pro výrobu a osazování plošných spojů.

 

Modernizace této laboratoře byla zaměřena hlavně na praktickou výuku oborů zaměřených na elektrotechniku. Na praktickou výuku jsou na SPŠSE a VOŠ v Liberci kladeny stejně náročné požadavky, jako na teoretickou část. Každá takováto investice pomůže zlepšit absolventům školy v uplatnění na trhu práce.

 

Fotogalerie:


 

V Liberci dne 30.11.2011, Jaroslav Semerád

(30.11.2011 Petr Hujer)
spolupracujici firmy

Různé

škola roku

Prohlížením stránek souhlasíte s používáním cookies pro analýzu návštěvnosti a poskytování dalších služeb.

případné technické problémy na těchto stránkách prosím sdělte na kz@pslib.cz